Dela
Kontakt

Ekonomiprogrammet

Är du intresserad av entreprenör­skap, företags­ekonomi. juridik och samhälls­frågor? Ekonomi­programmet är en bred utbildning för dig som vill studera vidare.

I utbildningen får du bland annat lära dig om ekonomiska förhållanden i samhället, hur företag och organisationer arbetar, marknadsföring, kunskap om lagar och hur människor tänker, känner och handlar när det gäller ekonomi och juridik.

Ekonomi­programmet är i huvudsak en teoretisk utbildning, men du erbjuds också möjligheter att kombinera teori med praktik. Under utbildnings­perioden varvas teori med verklighetsanknutna och tematiska arbetssätt.

Inriktningar

Ekonomiprogrammet erbjuder två inriktningar.

Ekonomi

Inriktningen ekonomi ger dig kunskaper inom företags­ekonomiska områden som redovisning, kalkylering, marknads­föring samt ledarskap och organisation. Inriktningen ger dig också möjligheter att arbeta entreprenöriellt och träna på att starta och driva ett företag.

Juridik

Inriktningen juridik ger dig kunskaper om rätts­ordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och hur den påverkas av internationell rätt. Du utvecklar din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem med hjälp av rättskällor och juridiska metoder.

Vad kan jag göra efter utbildningen?

Programmet är högskoleförberedande och beroende på inriktningsval och kursval ges du möjlighet att till exempel läsa vidare till civilekonom, jurist, fastighetsmäklare, revisor, lärare eller polis.

Om du läser du ekonomiinriktningen kan du också bli diplomerad gymnasie­ekonom. Det ger dig möjlighet att få jobb direkt efter gymnasiet som exempelvis administratör eller ekonomiassistent.

Kurser i utbildningen

Certifierad utbildning

Via ekonomi­programmet har du möjlighet att bli Diplomerad Gymnasieekonom Länk till annan webbplats.. Du får också driva ett eget företag inom Ung Företagsamhet.

Kontakt

Anders Nyberg

Lärare gy allmänna ämnen
Telefon: 0383-973 60, 070-370 27 71
anders.nyberg@vetlanda.se

Ingela Adén

Gymnasierektor
Telefon: 0383-974 22, 076-513 70 16
ingela.aden@vetlanda.se

Kajsa Roslund

Studie o yrkesvägledare
Telefon: 0383-975 60, 072-227 00 57
kajsa.roslund@vetlanda.se